Τηλέφωνο Παραγγελιών
22620 35955

Privacy Policy - Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συμμόρφωση GDPR

(General Data Protection Regulation)


Εμείς, η ομάδα της Pharmeden αντιμετωπίζουμε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με ευθύνη και συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Γι’ αυτό, ο ιστότοπος www.pharmeden.gr έχει σχεδιαστεί με τα κατάλληλα επιχειρησιακά και εσωτερικά συστήματα και συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσον αφορά την προστασία δεδομένων (Κανονισμός 679/2016 ΕΕ - GDPR).

Η παρούσα Πολιτική έχει υιοθετηθεί από την εταιρεία με την επωνυμία «ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΨΑΛΛΙΔΑ ΙΛΙΑΝΑ Κ ΣΙΑ Ο.Ε.», με τον διακριτικό τίτλο PHARMEDEN, η οποία εκπροσωπείται νόμιμα από την Φαρμακοποιό ΨΑΛΛΙΔΑ ΙΛΙΑΝΑ. Η έδρα της εταιρίας μας βρίσκεται στη διεύθυνση: Λ. ΔΗΛΕΣΙΟΥ-ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ ΔΗΛΕΣΙ ΤΑΝΑΓΡΑΣ, TK 32011 ΑΦΜ 999527560 ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ, η οποία και είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που μας χορηγείτε. Η εταιρεία μας είναι αρμόδια να σας προστατεύει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το www.pharmeden.gr είτε ως απλός χρήστης, είτε ως καταναλωτής-αγοραστής, είτε ως Μέλος και να σας ενημερώνει για όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε, σύμφωνα με τα άρθρα 12, 13 και 14 του νέου GDPR που εφαρμόζεται από την 25η Μαΐου 2018 σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγει η Pharmeden και ποιοι είναι οι σκοποί επεξεργασίας τους;

Προσωπικά Δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε εσάς, ή μπορεί να αποδοθεί σε εσάς. Η εταιρεία μας ενδέχεται να συλλέγει απλά προσωπικά δεδομένα, όπως όνομα, επώνυμο, ταχυδρομικό κωδικό, πόλη, χώρα, τηλέφωνο, κινητό, καθώς και δεδομένα που έχουν έναν τεχνικό χαρακτήρα, όπως είναι το email, IP, όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης στο e-shop μας κ.α., τα οποία επεξεργάζεται σύμφωνα με όσα αναλύουμε πιο κάτω. Σε περίπτωση που λάβουμε προσωπικά δεδομένα σας που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (π.χ. δεδομένα σχετιζόμενα με την κατάσταση της υγείας σας), δεσμευόμαστε να τα επεξεργαστούμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και μόνο κατόπιν ρητής συγκατάθεσής σας, ή με τρόπο που επιτρέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα σας είτε τηλεφωνικά (π.χ. τηλεφωνική παραγγελία), είτε διαδικτυακά (π.χ. εγγραφή σας ως μέλος, υποβολή διαδικτυακής παραγγελίας), είτε φυσικά (π.χ. εάν επισκεφθείτε το κατάστημά μας) σύμφωνα με τα παρακάτω:

Σε περίπτωση που μας καλέσετε και αποκλειστικά για λόγους απόδειξης των τηλεφωνικών σας επικοινωνιών ή/και παραγγελιών, οι τηλεφωνικές κλήσεις που λαμβάνει και πραγματοποιεί το τηλεφωνικό μας κέντρο καταγράφονται, γεγονός που σας γνωστοποιείται νομίμως μόλις μας καλείτε και προτού μας δώσετε οποιαδήποτε προσωπική σας πληροφορία.

Ειδικότερα η Pharmeden συλλέγει και επεξεργάζεται τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες για εσάς:

1. Περιήγηση στο Διαδικτυακό Τόπο - Cookies

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και αυτός, με την περιήγησή σας στο www.pharmeden.gr, την εγγραφή σας ως Μέλος στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, την εγγραφή σας στην Υπηρεσία Newsletter, την υποβολή παραγγελίας αγοράς στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες που σας αφορούν, είτε μέσω cookies είτε απευθείας από εσάς που μας τα χορηγείτε.

Google Analytics: Επίσης, χρησιμοποιούμε το Google Analytics (GA) για να παρακολουθήσουμε τη δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο.

Παρόλο που το GA καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς. Το GA καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων, όπως αναφέρουμε και πιο κάτω.

Επίσης, με τη ρητή συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να αναλύουμε τη δική σας συμπεριφορά χρήσης στην ιστοσελίδα μας για να σας παράσχουμε προσωποποιημένη ενημέρωση. Η αξιολόγηση της συμπεριφοράς χρήσης περιλαμβάνει ειδικότερα τους τομείς της ιστοσελίδας στους οποίους παραμείνατε και τους συνδέσμους που ενεργοποιήσατε (π.χ. καλάθι αγορών). Με τα στοιχεία αυτά δημιουργούμε προφίλ χρήσης που ταξινομούνται κατά πρόσωπο ή/και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου η διαφημιστική προσφορά, ειδικότερα με τη μορφή ενημερωτικού δελτίου, διαφημιστικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα και έντυπης διαφήμισης, να προσαρμοστεί καλύτερα στα προσωπικά ενδιαφέροντά σας και να βελτιωθούν οι διαδικτυακές προσφορές μας.

Cookies: Για την πλοήγηση σας στο Διαδικτυακό Τόπο/ Ηλεκτρονικό Κατάστημα δεν απαιτείται η εγγραφή σας, οπότε και η απευθείας χορήγηση εκ μέρους σας σε εμάς προσωπικών σας δεδομένων ή άλλων πληροφοριών που σας αφορούν. Ωστόσο η Εταιρεία κατά την πλοήγηση σας στον δικτυακό τόπο της Pharmeden και τη συναλλαγή σας με εμάς μέσω των υπηρεσιών μας, συλλέγει προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες για εσάς μέσω δικών μας Cookies (First Party Cookies) ή και τρίτων με τους οποίους συνεργαζόμαστε (Third Party Cookies), τα οποία δεδομένα ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε για σκοπούς διαφήμισης και προώθησης, για στατιστικούς σκοπούς, για σκοπούς έρευνας αγοράς με σκοπό τη βελτιστοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, profiling, για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του διαδικτυακού τόπου, τη βελτίωση και αναβάθμιση του περιεχομένου του, την προσαρμογή του στη ζήτηση και στις ανάγκες των Χρηστών, καθώς και για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της παρουσίασης και προβολής της Pharmeden σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται από εμάς για τη σύνδεσή σας με το Λογαριασμό σας, για την απομνημόνευση των προϊόντων που αποθηκεύονται στο καλάθι σας, για τη σύνδεσή σας με το Λογαριασμό σας χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα νέου λογαριασμού κάθε φορά που θέλετε να πραγματοποιήσετε μια αγορά στο κατάστημά μας, για την εξακρίβωση προβλημάτων στον server μας κ.α.

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία εγκαθίστανται στον υπολογιστή ή στην ηλεκτρονική σας συσκευή προσωρινά και μεταδίδονται στον server μας όταν επισκέπτεστε τη Pharmeden, μέσω του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Κανένα αρχείο Cookie από αυτά που χρησιμοποιούνται στο Διαδικτυακό Τόπο δεν συλλέγει πληροφορίες και δε λαμβάνει γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή σας.

Τα στοιχεία που συλλέγουν τα cookies για τους παραπάνω σκοπούς μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών, τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε και σχετικά με τους συνδέσμους σε ιστοχώρους τρίτων που ενδέχεται να επιλέξετε μέσω του Δικτυακού μας Tόπου, τα προϊόντα και τις διαφημίσεις που βλέπετε, την IP διεύθυνση του ΗΥ πρόσβασης σας στο Δικτυακό μας Τόπο, User Name, User ID & Password, το λειτουργικό σύστημα και τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, δημογραφικά στοιχεία για εσάς όπως φύλο, ηλικία, τόπο διαμονής και άλλες αγοραστικές σας συνήθειες και διαδικτυακές συμπεριφορές.

Με την περιήγησή σας στο Δικτυακό Τόπο και την πραγματοποίηση αγορών μέσω του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος, συναινείτε στην επεξεργασία από τη Pharmeden των πληροφοριών που συλλέγει από εσάς με τη χρήση των Cookies. Μπορείτε, ωστόσο, να επεξεργαστείτε τις προτιμήσεις σας μέσω των ειδικών ρυθμίσεων του site μας για τα Cookies.

2. Εγγραφή Μέλους - Άνοιγμα Λογαριασμού

Κατά τη διαδικασία εγγραφής Μέλους, η Pharmeden συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα τα οποία οι Χρήστες δηλώνουν οικειοθελώς κατά την εγγραφή τους ως Μέλη του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος, προκειμένου να ανοίξουν Λογαριασμό. Ειδικότερα, σε αυτήν την περίπτωση συλλέγουμε το email και κωδικό πρόσβασης, όνομα, επίθετο, διεύθυνση, ΤΚ, πόλη, τα οποία κρυπτογραφούνται, όπως αναλύουμε και πιο κάτω. Τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα τα χρησιμοποιεί η Εταιρεία μας με σκοπό να σας ανοίξει Λογαριασμό μέσω του οποίου μπορείτε να βλέπετε το ιστορικό των συναλλαγών σας, ενώ παράλληλα δίνετε τη συγκατάθεσή σας με τη χορήγηση των στοιχείων αυτών στην Εταιρεία να τηρήσει τον κωδικό πρόσβασης, προκειμένου να επιτρέπει την πρόσβασή σας στο Λογαριασμό σας κάθε φορά που συνδέεστε εσείς σε αυτόν με τον κωδικό σας.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν εγγραφείτε στο www.pharmeden.gr.

3. Εγγραφή στην υπηρεσία Newsletter

Δεν θα σας στείλουμε οποιοδήποτε Newsletter, για οποιοδήποτε σκοπό διαφήμισης ή προώθησης των προϊόντων μας, εάν δεν επιλέξετε εσείς να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία Newsletter μας. Εάν εγγραφείτε, η Pharmeden θα συλλέξει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας και θα σας αποστέλλει ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τα προϊόντα του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος της Pharmeden, τυχόν προσφορές σε προϊόντα, δώρο-επιταγές και πόντους, διαφημίσεις αναφορικά με προϊόντα, εμπορικές συνεργασίες κ.α.

Εάν επιλέξετε να συμμετέχετε στο ενημερωτικό δελτίο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε θα προωθηθεί στο MailChimp που μας παρέχει υπηρεσίες μάρκετινγκ. Θεωρούμε ότι το MailChimp είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων, όπως σημειώνουμε και πιο κάτω. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλλετε δεν θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων εντός του ιστότοπου ή σε κανένα από τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών μας.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει στη βάση δεδομένων του MailChimp για όσο συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του MailChimp για το μάρκετινγκ του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου ή μέχρι να ζητήσετε ρητά την κατάργηση του από τη λίστα.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα Newsletter της Pharmeden και εν γένει διαφημιστικό υλικό, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε τη διαγραφή σας από τη λίστα των αποδεκτών μας, είτε σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στα Newsletter, είτε στέλνοντας το σχετικό αίτημα στη διεύθυνση info@pharmeden.gr Από τα email που σας αποστέλλει η Εταιρεία μας στα πλαίσια της υπηρεσίας Newsletters, μέσω των cookies, η Εταιρεία καταγράφει τα ποσοστά ανοίγματος μηνυμάτων που λαμβάνετε από εμάς κατά την υπηρεσία αποστολής Newletters και τον αριθμό των κλικ σε συγκεκριμένους συνδέσμους.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4. Υπηρεσία Ειδοποίησης Παραλαβής Προϊόντος

Σε περίπτωση που κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας θελήσετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν, που όμως ακόμα δεν είναι διαθέσιμο στην αποθήκη μας, αλλά αναμένουμε να το παραλάβουμε εντός σύντομου επόμενου χρονικού διαστήματος, και μόνο εάν εσείς μας το ζητήσετε και μας δώσετε τη ρητή συγκατάθεσή σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν παραλάβουμε το προϊόν αυτό. Η επικοινωνία αυτή θα γίνει μέσω email που θα μας έχετε δώσει και θα αφορά αποκλειστικά την ενημέρωσή σας. Σας δηλώνουμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για κανένα άλλο σκοπό, ενώ θα το διαγράφουμε από τα αρχεία μας σε κάθε περίπτωση μετά από 3 μήνες (ακόμα και αν δεν έχουμε παραλάβει το προϊόν).

5. Αγορά Προϊόντων από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα Pharmeden

Για την ολοκλήρωση και εκτέλεση κάθε οnline παραγγελίας, είτε επιλέξετε την αγορά ως απλός επισκέπτης, είτε ως Μέλος της Pharmeden, είναι απαραίτητη η χορήγηση εκ μέρους σας προσωπικών σας πληροφοριών, που αφορούν κυρίως τις προτιμήσεις πληρωμής, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τον τόπο παράδοσης των προϊόντων σας. Τα δεδομένα αυτά η Εταιρεία μας τα χρησιμοποιεί για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, δηλαδή για την εκτέλεση της παραγγελίας σας με την πώληση των προϊόντων και την παράδοση αυτών στη διεύθυνση που μας δηλώνετε, καθώς και για την πραγματοποίηση της πληρωμής εκ μέρους σας. Με τη χορήγηση των προσωπικών σας στοιχείων κατά το στάδιο της παραγγελίας και για την εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ μας, θα αποστείλουμε στο e-mail που μας έχετε δώσει τη γνωστοποίηση παραλαβής και εκτέλεσης της παραγγελίας από την μεταφορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τόσο το e-mail σας όσο και το τηλέφωνό σας για να σας αποστείλουμε μήνυμα σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα στην εκτέλεση της παραγγελίας σας ή για να επικοινωνήσει μαζί σας ο υπάλληλος της μεταφορικής εταιρείας που θα σας παραδώσει τα προϊόντα σε περίπτωση κάποιου προβλήματος ή και για οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία μαζί σας ή ειδοποίηση

6. Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

Αν για την πληρωμή του(ων) προϊόντος(ων) που αγοράζετε από τη Pharmeden, επιλέξετε την πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να μας χορηγήσετε για το σκοπό της πληρωμής το είδος και αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης της, CCV, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία στη (secure) φόρμα παραγγελίας. Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες . Οι συναλλαγές στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα μας μέσω κάρτας, προστατεύονται από ανώτατα συστήματα online ασφαλείας και συγκεκριμένα οι συναλλαγές ολοκληρώνονται μέσω του διατραπεζικού συστήματος της Modirum, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών. Η Pharmeden επεξεργάζεται τα στοιχεία της κάρτας σας αποκλειστικά και μόνο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, δηλαδή για την αποπληρωμή για την αγορά των προϊόντων από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Δεν αποθηκεύουμε τον αριθμό της κάρτας, επομένως για κάθε αγορά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα που επιθυμείτε να εξοφλήσετε μέσω πιστωτικής κάρτας, θα πρέπει να δηλώνετε εκ νέου τα στοιχεία της κάρτας σας. Ανακατευθύνεστε σε αυτήν την περίπτωση σε διαδικτυακό τόπο του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών. Τα στοιχεία των πιστωτικών σας καρτών τα διαχειρίζεται με ασφάλεια και με δική του ευθύνη ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών, σύμφωνα με όσα σας γνωστοποιούμε πιο κάτω.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ολοκλήρωση συναλλαγής μέσω της Paypal, μεταφέρεστε αυτόματα στο περιβάλλον της Paypal, η οποία και διαχειρίζεται την πληρωμή σας. Εμείς δεν λαμβάνουμε γνώση, ούτε τηρούμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, ούτε τους κωδικούς σας.

7. Στοιχεία Εργαζομένων – Βιογραφικά

Η εταιρεία μας συλλέγει, τηρεί και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα εργαζομένων της, όπως για παράδειγμα όνοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία γέννησης, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, αριθμό ασφάλισης (ΑΜΚΑ) κ.α., με σκοπό την εκτέλεση της σύμβασης εργασίας, την εκτέλεση της μισθοδοσίας και σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Επίσης, η εταιρεία μας κατά καιρούς ενδέχεται να λαμβάνει βιογραφικά υποψηφίων συνεργατών μας, όπου μας γνωστοποιούν προσωπικές πληροφορίες για αυτούς, επαγγελματικά προσόντα, εργασιακή εμπειρία κ.α. Συλλέγουμε αυτά τα δεδομένα, επικαιροποιώντας τα όποτε είναι αναγκαίο, τηρώντας πάντοτε τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας και για όσο χρόνο είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης ή εάν αυτό δικαιολογείται εν όψει ενδεχόμενης μελλοντικής μας συνεργασίας.

8. Σύνδεση μέσω λογαριασμού Facebook, Instagram

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Διαδικτυακό Τόπο ή να διενεργήσετε μία παραγγελία μέσω του λογαριασμού στο Facebook. Σε αυτήν την περίπτωση, η Pharmeden θα σας ζητήσει να δώσετε την άδεια σας να έχουμε πρόσβαση σε όσες πληροφορίες έχετε εσείς δηλώσει στο Facebook να είναι δημόσιες. Με την επιλογή σας να δώσετε την άδεια αυτή, συναινείτε στην πρόσβαση της Pharmedenστα στοιχεία του Λογαριασμού σας στο Facebook τα οποία είναι δημόσια, με σκοπό τη δημιουργία προφίλ για εσάς, για σκοπούς στοχευμένης με βάση το προφίλ σας διαφήμισης των προϊόντων της, αλλά και για στατιστικούς σκοπούς.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων σας

Όπως φαίνεται και από όσα ήδη έχουμε περιγράψει, ποτέ δεν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας χωρίς αυτή η επεξεργασία να είναι απαραίτητη και να βασίζεται είτε 1) στην εκτέλεση σύμβασης πώλησης μεταξύ της εταιρείας μας και εσάς ως πελάτη, είτε 2) στα έννομα συμφέροντά μας για διατήρηση της σχέσης μας μαζί σας ως πελάτες μας, είτε 3) στην προηγούμενη συγκατάθεσή σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τη δραστηριότητα και τα προϊόντα της Εταιρείας μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία μας σε καμία περίπτωση δεν θα λάβει από εσάς περισσότερα προσωπικά δεδομένα από τα απαραίτητα για τον κάθε σκοπό που τα συλλέγει, ούτε και θα γνωστοποιήσει τα δεδομένα σας σε τρίτους, εκτός και αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για την εκτέλεση εκ μέρους μας κάποιας υπηρεσίας, την παροχή της οποίας έχετε ζητήσει και σχετίζεται με τη μεταξύ μας σύμβαση πώλησης, (πχ παράδοση προϊόντος) ή η επεξεργασία από τρίτον είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων μας (πχ. διενέργεια πιστωτικού ελέγχου) ή αν έχετε δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή σας, ή/και όταν ο νόμος το επιτάσσει (πχ προς εκτέλεση κάποιας δικαστικής απόφασης, εισαγγελικής παραγγελίας κτλ.).

Τέλος, η Εταιρεία μας δεν πωλεί, μισθώνει ή μεταβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές, καθώς και δεν συλλέγει και δεν επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ανήλικων παιδιών, εκτός εάν έχει τη ρητή συγκατάθεση των γονέων τους.

Αποδέκτες των δεδομένων σας

Η Pharmeden δύναται να διαβιβάσει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει για εσάς σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, σε τρίτους, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά δεδομένα σας δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία, δηλαδή άλλη από το σκοπό της διαβίβασης και πάντα σύμφωνα με προηγούμενη έγγραφη συμφωνία της Pharmeden με αυτούς. Πάντοτε οι φορείς αυτοί επιλέγονται προσεκτικά από εμάς και συμμορφώνονται με τη σχετική νομοθεσία. Επιπλέον, τα δεδομένα σας ενδέχεται να διαβιβαστούν σε χώρες εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, όπου τηρούνται όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας. Σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρουμε δεδομένα σας εκτός του ΕΟΧ, αυτό θα γίνεται μόνο σύμφωνα με διεθνείς απαιτήσεις ασφαλείας και με γνώμονα την μέγιστη προστασία των δεδομένων σας.

Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου μας μπορεί να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Επιπλέον σε περίπτωση νόμιμης διάταξης, υπηρεσιακής εντολής ή επίσημης προκαταρκτικής εξέτασης, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα άνευ ετέρου να θέσει τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας.

Ειδικότερα ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σύμφωνα με τα κατωτέρω:

  • Στην Google, σύμφωνα με όσα αναφέραμε ήδη ανωτέρω, ιδίως για τη χρήση των υπηρεσιών Google Analytics , & Google Adwords για το δίκτυο διαφημίσεων Goodle Display και το δίκτυο Google Search
  • Στην Mailchimp, σύμφωνα με όσα αναφέραμε ήδη ανωτέρω, ιδίως για την παροχή υπηρεσιών Newsletter.
  • Στην Paypal, για την ολοκλήρωση της πληρωμής των παραγγελιών σας, σύμφωνα με όσα περιγράφουμε πιο πάνω.
  • Στην Facebook για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων αν είστε χρήστης της αντίστοιχης εφαρμογής και αποδέχεστε τους αντίστοιχους όρους.

Όλοι οι παραπάνω φορείς έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ και είναι σύμφωνοι με την διακρατική συμφωνία γνωστή ως EU-U.S Privacy Shield.

  • Σε διαφημιστικές εταιρείες και εν γένει παρόχους διαφημιστικών υπηρεσιών: Η Pharmeden δεν αποκαλύπτει προσωπικά δεδομένα χωρίς τη συναίνεση των υποκειμένων. Ωστόσο, η Pharmeden δύναται να μοιράζεται με τους τρίτους παρόχους διαφημιστικών υπηρεσιών στατιστικές πληροφορίες αναφορικά με τα προϊόντα που αγοράστηκαν, δημογραφικά στοιχεία, στοιχεία αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φορητών συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσβαση των Χρηστών στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα κτλ, από τα οποία δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή σας.
  • Σε τρίτους που παρέχουν στη Pharmeden υπηρεσίες σχετικές με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Καταστήματος όπως για παράδειγμα developers, data analysts, προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών ασφάλειας των δεδομένων και πληροφοριών των υποκειμένων, αυστηρά για το σκοπό της διεκπεραίωσης των υπηρεσιών τους προς εμάς.
  • Σε service providers για τη φιλοξενία της βάσης δεδομένων των πελατών μας, την τεχνική υποστήριξη και διαχείριση.
  • Σε παρόχους υπηρεσιών ασφάλειας των δεδομένων.
  • Σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης ή/και παρακολούθησης χώρων, μέσω χρήσης συστημάτων εξωτερικής ασφάλειας (π.χ. κάμερες/CCTV).
  • Σε πιστωτικά ιδρύματα, για την πρόσβαση στην πλατφόρμα μας και την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας απευθείας από τα πιστωτικά ιδρύματα αυτά, όπως έχουμε ήδη περιγράψει.
  • Σε μεταφορικές εταιρείες, για την παράδοση της παραγγελίας σας
  • Σε ειδικούς διαδόχους: Σε περίπτωση που η Pharmeden υποβληθεί σε μια επιχειρηματική αλλαγή, όπως συγχώνευση, Joint Venture, εξαγορά από άλλη εταιρεία, ή πώληση όλων ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων της, μπορεί να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες και δεδομένα των Χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πληροφοριών, στο διάδοχο οργανισμό. Εάν σημαντικές αλλαγές επέλθουν στις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων της Pharmeden ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής μετάβασης, η Pharmeden θα σας ενημερώσει πριν από τη μεταφορά των προσωπικών δεδομένων σας.

Η Pharmeden σας ενημερώνει ότι οι ως άνω κατηγορίες αποδεκτών των προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών σας αποτελούν εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό και άρα ως τέτοιοι δεν προβαίνουν σε καμία επεξεργασία των δεδομένων σας πέραν των ανωτέρω σκοπών διαβίβασης και ενεργούν πάντα σύμφωνα με ρητές εντολές και οδηγίες μας.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι της Pharmeden που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι συγκεκριμένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι, ενώ η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση στα δεδομένα σας απαγορεύεται.

Περίοδος Διατήρησης

Tα δεδομένα σας θα διατηρούνται στη βάση μας μόνο για όσο χρονικό διάστημα έχουμε συμβατικό ή νόμιμο δικαίωμα ή είναι απαραίτητο να τα διατηρούμε. Δεδομένου ότι αυτό δεν μπορούμε να το καθορίζουμε εκ των προτέρων, η περίοδος διατήρησης μπορεί να είναι διαφορετική από Χρήστη σε Χρήστη. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, η συμβατική μας σχέση διακοπεί, ενδέχεται να κρατήσουμε ορισμένα από τα δεδομένα σας για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται (π.χ. σε περίπτωση που το προϊόν που αγοράσατε καλύπτεται από κάποια εγγύηση) και σε κάθε περίπτωση μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων μας.

Ασφαλώς, όλα τα δεδομένα που διατηρούμε για εσάς θα διαγράφονται σε περίπτωση που επιλέξετε να διαγράψετε το Λογαριασμό σας από το Pharmeden ή σε περίπτωση που μας το ζητήσετε εσείς να το κάνουμε, εκτός εάν υποχρεούμαστε να τηρήσουμε όλα ή ορισμένα εξ αυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βάσει νόμου (π.χ. αναφορικά με τα φορολογικά παραστατικά των πωλήσεων προς εσάς) ή για τη διαφύλαξη ζωτικού σας συμφέροντος (π.χ. σχετιζόμενους λόγους με την υγεία σας).

Πάντως, σε περίπτωση που ζητήσετε απλά τη διαγραφή από το newsletter μας, τα δεδομένα σας θα διαγράφονται μετά από απευθείας από τους αντίστοιχους διανομείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. MailChimp). Επίσης, όταν επισκέπτεστε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα χωρίς να κάνετε εγγραφή ως μέλος (guest visitor), κάποια δεδομένα σας (πχ IP address) ενδέχεται να τηρούνται στη βάση μας για διάστημα έως 6 μηνών (π.χ. για λόγους που σχετίζονται με οποιοδήποτε ελάττωμα ενδεχομένως εντοπιστεί σε προϊόν ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα ίσως προκύψει με την συναλλαγή σας). Παρότι μπορεί να τηρούμε τα δεδομένα σας για ορισμένο απαραίτητο για τη λειτουργία της εταιρείας μας χρονικό διάστημα, ποτέ δεν θα επικοινωνήσουμε μαζί σας χωρίς να έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας ή χωρίς αυτό να είναι απολύτως απαραίτητο για την εκτέλεση κάποιας παραγγελίας σας ή για την επιβεβαίωση.

Όπως περιγράφουμε και πιο κάτω, σεβόμενοι πλήρως τα ειδικά χαρακτηριστικά ορισμένων από τα προϊόντα μας που μπορεί να αγοράζετε, δίδεται πρόσβαση στις προηγούμενες παραγγελίες σας στη βάση δεδομένων μας μόνο σε όσους εργαζομένους/συνεργάτες μας είναι απαραίτητο για την εκτέλεση και ολοκλήρωση της κάθε παραγγελίας, ενώ κρυπτογραφούμε τα στοιχεία όσων πελατών μας αγόρασαν online χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Τα δικαιώματά σας

Δεσμευόμαστε να σας παρέχουμε τη δυνατότητα να ασκήσετε όλα τα δικαιώματά σας, σύμφωνα με τον GDPR, δηλαδή τα δικαιώματα ενημέρωσης, πρόσβασης στα δεδομένα σας, διόρθωσης ή διαγραφής αυτών και περιορισμού της επεξεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση που θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας σχετικά με τυχόν τηρούμενα από εμάς προσωπικά δεδομένα που σας μπορείτε να απευθύνεστε εγγράφως προς τη Pharmeden στο email info@pharmeden.gr Έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε ένα αίτημα σε εμάς για τη δωρεάν πρόσβαση στα δεδομένα σας, ωστόσο ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που η Pharmeden τηρεί για εσάς, ενδέχεται να σας χρεώσουμε το κόστος της Εταιρείας μας να παρέχουμε πληροφορίες αναφορικά με τα δεδομένα σας ή τυχόν άλλες πληροφορίες που κατέχουμε για εσάς.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη διαγραφή του Λογαριασμού σας, η τη μη παραλαβή των ενημερωτικών μας δελτίων ή άλλων διαφημιστικών ενεργειών μας, θα πρέπει και πάλι να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ 22620 35955 ή στο email info@pharmeden.gr και εμείς θα πράξουμε το αμεσότερο δυνατό τα απαραίτητα.


Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων έχετε το δικαίωμα:

1. Πρόσβασης και Ενημέρωσης, δηλαδή να ενημερωθείτε από εμάς ποια δεδομένα σας έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει, για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε και τους αποδέκτες που αυτά έχουν διαβιβαστεί, ιδίως τους αποδέκτες σε τρίτες χώρες

2. Διόρθωσης, δηλαδή να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ή να συμπληρώσουμε τυχόν ελλιπείς ή εσφαλμένες πληροφορίες που διατηρούμε σχετικά με εσάς,

3. Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας, δηλαδή να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να διακόψουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την κατάρτιση προφίλ εάν κρίνετε ότι είναι ανακριβή τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και διατηρούμε ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε ενημερωτικά και προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας,

4.Φορητότητας, δηλαδή να μας ζητήσετε να λάβετε σε αντίγραφο τα δεδομένα σας που διατηρούμε ή/και να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας για λογαριασμό σας,

5. Διαγραφής, δηλαδή να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, ήτοι στοιχεία και πληροφορίες που διατηρούμε, εάν θελήσετε να αποσύρετε την συναίνεσή σας για την διατήρηση και επεξεργασία τους από εμάς, σύμφωνα με τα ανωτέρω και φυσικά εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνη αρχή για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας μπορείς να βρεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.dpa.gr/.


Ασφάλεια των Δεδομένων σας

Μόλις η Pharmeden λάβει τα στοιχεία σας, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε αυτά.

Αποθήκευση Αρχείων σε Φυσική Μορφή: Η εταιρεία μας μπορεί να τηρεί αρχεία σε φυσική, έγχαρτη μορφή, τα οποία περιέχουν προσωπικά σας δεδομένα (όπως συμβόλαια, τιμολόγια, φόρμες συναίνεσης κ.α.) Τηρούμε αυτά τα αρχεία σε φυλασσόμενους χώρους που προστατεύονται από κλειδαριές και στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο όσοι υπάλληλοι ή συνεργάτες μας χρειάζεται για σκοπούς που περιγράφονται στη σύμβαση εργασίας τους. Τέλος, για την καταστροφή φυσικών αρχείων χρησιμοποιούμε καταστροφέα εγγράφων, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να αποκτήσει οποιοσδήποτε πρόσβαση σε αυτά, χωρίς να είναι εξουσιοδοτημένος από εμάς.

Ηλεκτρονική Αποθήκευση: Κάποιες προσωπικές σας πληροφορίες θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων των ιστοτόπων που διατηρούμε. Έχουμε εφαρμόσει διαβαθμισμένη πρόσβαση σε αρχεία που εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα στο δίκτυό μας, το οποίο προστατεύεται από VPN (Virtual Private Network). Βάσει αυτής της διαβαθμισμένης πρόσβασης, απαιτούνται ειδικοί κωδικοί οι οποίοι παρέχονται μόνο σε όσους υπαλλήλους ή συνεργάτες μας απαιτείται να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. Το δίκτυό μας προστατεύεται επιπλέον από προστασία απέναντι σε ιούς (antivirus) και τοίχο προστασίας (firewall).

Μεταφορά αρχείων: Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας (browser) είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου SSL 128-bit. Η κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Ηλεκτρονική Επικοινωνία: Τα δεδομένα που θα μας σταλούν με email προστατεύονται μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι SMTP διακομιστές μας, προστατεύονται από πρωτόκολλο ασφαλείας TLS (μερικές φορές γνωστό και ως SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση τύπου SHA-2, 256-bit πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς μας υπολογιστές και συσκευές. Επιπλέον, η πλατφόρμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας φιλοξενείται από τη Microsoft χρησιμοποιώντας το Office 365, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με το GDPR.

Στοιχεία Καρτών: Επιπλέον, δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία των καρτών σας που χρησιμοποιείτε μέσω web. Τα στοιχεία των καρτών σας δεν είναι ορατά στη Pharmeden, διότι μεταφέρεστε αυτόματα σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Παράλληλα, οφείλετε και εσείς να λαμβάνετε κάθε δυνατό μέτρο για να μην αποκτήσουν τρίτοι πρόσβαση στο λογαριασμό σας, όπως για παράδειγμα να μην γνωστοποιείτε τον κωδικός πρόσβασής σας

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους, όπως και στις και αρχές, εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου

Αυτή η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Γι’ αυτό σας καλούμε να ελέγχετε τακτικά αυτή τη σελίδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πριν πλοηγηθείτε στον Δικτυακό Tόπο ή κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί μας, όπως για παράδειγμα εγγραφή στην Υπηρεσία Newsletter, άνοιγμα Λογαριασμού Μέλους ή αγορά από το Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, σας καλούμε να συμβουλευτείτε και την παρούσα Πολιτική και να βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους όρους και προϋποθέσεις που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Σε περίπτωση ωστόσο που επιθυμείτε κάποια διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με τους όρους της παρούσας Πολιτικής, ή έχετε κάποια διαφωνία, επιφύλαξη ή απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας, στο τηλ 22620 35955, ή αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο info@pharmeden.gr

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!