Συμπλήρωμα διατροφής Moller's Forte Omega 3 με συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο και μουρουνέλαιο σε αναλογία 3:1 σε κάψουλες.
Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει την καρδιά, την εγκεφαλική λειτουργία και την όραση. Το προϊόν προορίζεται για μεγάλα παιδιά που είναι σε θέση να καταπιούν κάψουλες και για ενήλικες.
Το Forte Omega-3 της Möller’s είναι μια συμπυκνωμένη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και της βιταμίνης D3:
- Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA: υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και το DHA συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της όρασης
- Βιταμίνη D: ενισχύει ανοσοποιητικό σύστημα και διεγείρει την απορρόφηση του ασβεστίου στο σώμα, προωθώντας τη δόμηση ισχυρών οστών και δοντιών
Τα σκευάσματα Moller's είναι ο θησαυρός της Νορβηγίας για όλη την οικογένεια. Από το 1854 Μουρουνέλαιο, Ιχθυέλαιο, Ωμέγα-3
Κατά τα τελευταία χρόνια αναρίθμητες μελέτες ανέδειξαν τα ω-3 λιπαρά οξέα σαν ιδιαίτερα σημαντικό διατροφικό παράγοντα για την υγεία μας. Ταυτόχρονα, το μουρουνέλαιο, που παλαιότερα ήταν γνωστό για τις βιταμίνες Α και D που περιείχε, αναδείχθηκε σαν μια εκπληκτική φυσική υπερτροφή, αφού έγινε γνωστό ότι αποτελούσε, επίσης, πολύ πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Στη Νορβηγία, την πατρίδα του μουρουνέλαιου και του ιχθυέλαιου, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, ιδίως εκείνες του απώτερου Βορρά, η Möller’s κυριαρχεί απόλυτα σαν ο αναγνωρισμένος υψηλής ποιότητας παραγωγός μουρουνέλαιου, ιχθυέλαιου και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Με προδιαγραφές καθαρότητας (απουσία βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών) και αντιοξειδωτικής προστασίας των προϊόντων της μακράν αυστηρότερες εκείνων της Νορβηγίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με πρώτες ύλες ανυπέρβλητης ποιότητας, η Möller’s προσφέρει στον καταναλωτή εδώ και 160 χρόνια προϊόντα που χτίζουν κάθε μέρα την υγεία εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο.
Το μουρουνέλαιο Möller’s αποτελεί έλαιο από φρέσκο συκώτι μουρούνας ή άλλων ψαριών της οικογένειας του γάδου (Gadidae). Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, ενώ περιέχει και βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε (σαν αντιοξειδωτικό).
Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA): Τα DHA και EPA ευρίσκονται σε μουρουνέλαια και ιχθυέλαια και είναι τα σημαντικότερα λιπαρά οξέα της οικογένειας των ω-3. Αποτελούν δομικά συστατικά των ανθρώπινων κυττάρων και σημαντικά στοιχεία για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, των ματιών και της καρδιάς. Βοηθούν στην πρόληψη και τον περιορισμό ασθενειών των αρθρώσεων και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ραχίτιδας και οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου, δυσλεξίας και υπερκινητικότητας, κατάθλιψης, διαβήτη, λοιμώξεων και δερματικών παθήσεων. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα ελλειμματικής προσοχής στα παιδιά και να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες1.Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύουν από το Alzheimer και τη βαθμιαία απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας.
Μελέτες εχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν κατά 2,22 έτη το προσδόκιμο ζωής των ηλικιωμένων2. Τέλος, έρευνες δείχνουν πως το μουρουνέλαιο βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και την ευφυΐα. Μελέτη έδειξε ότι τετράχρονα παιδιά, που οι μητέρες τους ελάμβαναν μουρουνέλαιο (DHA και EPA) κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ ευφυΐας από παιδιά που οι μητέρες τους ελάμβαναν άλλου τύπου έλαια3.
Βιταμίνη D: Ο σημαντικότερος ρόλος της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου για τη δόμηση των οστών. Η έλλειψη της επιβραδύνει την ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού και “μαλακώνει” τα οστά προκαλώντας ραχίτιδα. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου στους μεσήλικες και σε γηραιότερους ανθρώπους4. Μελέτες επίσης υποστηρίζουν τη συμμετοχή της στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος5. Άλλοι ρόλοι που της έχουν αποδοθεί σχετίζονται με τον προστατευτικό της ρόλο έναντι της σκλήρυνσης κατά πλάκας6, της καρδιοπάθειας7 και του κινδύνου εκδήλωσης των συμπτωμάτων της γρίπης8.
Βιταμίνη Α: Σημαντική βιταμίνη για την κυτταρική διαίρεση, τη σκελετική ανάπτυξη και ωρίμανση, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των ματιών και τη νυχτερινή όραση, καθώς και την οργανογένεση των εμβρύων9.
Βιταμίνη Ε: Αντιοξειδωτική βιταμίνη που προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και τα ω-3 λιπαρά οξέα από την οξείδωση.
Γιατί Moller's;
1. Πολυετής πείρα στην ορθή πρώτη ύλη και επεξεργασία. Η Möller’s ιδρύθηκε το 1854 κι έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παραγωγής ποιοτικού μουρουνέλαιου, βελτιώνοντας συνεχώς τις μεθόδους και τις τεχνικές παραγωγής και συντήρησής του. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού είναι αδιάλειπτη, φέρνοντας τη Möller’s στην πρώτη θέση στη Νορβηγία και στις Βόρειες χώρες από απόψεως φήμης και πωλήσεων.
2. Η πρώτη ύλη είναι θαλασσινά ψάρια από κρυστάλλινης καθαρότητας θάλασσες. Τα ψάρια αλιεύονται από μικρές ψαρότρατες και μεταφέρονται άμεσα στις μονάδες επεξεργασίας της Möller’s. Η επεξεργασία γίνεται το πολύ εντός 24 ωρών από τη στιγμή της αλιεύσης.
3. Ήπια επεξεργασία του μουρουνέλαιου για να μην αλλοιώνεται η σύστασή του, με επτά στάδια ελέγχου, περιλαμβανομένης της μοριακής απόσταξης και της τιτλοδότησης. Η υψηλής ποιότητας και ορθής πρακτικής εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένη από διεθνείς οργανισμούς.
4. Αυστηροί έλεγχοι ποιότητας, με προδιαγραφές κατά πολύ αυστηρότερες από αυτές που έχουν θεσπίσει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η Νορβηγία.
Αυτό ισχύει κατ’ εξοχήν για τον λίαν επικίνδυνο υδράργυρο. Στους παρακάτω δύο πίνακες φαίνονται οι ανώτατες τιμές τοξικών ουσιών που αποδέχεται η ΕΕ και η Möller’s. Στην πράξη, ακόμη και τα πολύ χαμηλά επίπεδα τοξικών ρύπων που αποδέχεται η Möller’s δεν ανιχνεύονται σχεδόν ποτέ στα προϊόντα της.
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις